Casa V

Arhitectura / Design interior

Chiar si pe o parcela mica se poate construi caminul de vis al unui cuplu din Iasi. Trecuti de 40 de ani si copiii lor fiind deja la propriile case, dorinta lor a fost de a se muta de la apartamentul din centrul orasului la casa, undeva la periferia acestuia, unde detineau o parcela de 280mp.

r_15

 

 

r_13

Nesiguri daca proiectul poate fi realizat pe un spatiu atat de mic, au apelat la root studio. Conceptul propus inglobeaza toate functiunile dorite pe doua nivele, insumand o suprafata utila de aproximativ 90mp. Deoarece deschiderea parcelei este la drumul principal, conceptul a fost de a masca zgomotul stradal de curtea exterioara dar si de a-i conferi intimitate prin a pozitiona casa ca si bariera intre cele doua, aceasta avand fatada principala deschisa spre curte si fiind mai opaca spre strada.

Curtea exterioara e definita de un portic ce creeaza un atrium care beneficiaza de o magazie pentru depozitare, o zona de luat masa & loisir, un bar si o zona de lounge.

Interiorul e gandit compact-functional: parterul are un spatiu multifunctional de 30mp ce cuprinde livingul, bucataria si zona de dining. Tot aici sunt anexate baia de serviciu si o camera tehnica pentru centrala termica si masina de spalat. Etajul acomodeaza un dormitor matrimonial cu dressing, o baie cu cabina de dus, un dormitor pentru musafiri si o camera de depozitare.

 

v_sit

v_parter

v_etaj