Copiii de la Nicolesti

Diverse

In cadrul proiectului Scoala de Valori initiat de Kaufland, am avut placerea sa fiu invitat vinerea trecuta la Scoala Generala din Nicolesti pentru a le vorbi copiilor de clasa a 6a si a 8a despre arhitectura.

Stiind ca cei mici cu greu se lasa impresionati, am ales sa-i implic in mod direct in prezentare prin diferite activitati practice.

Dupa o scurta introducere in artele vizuale, design si domeniile profesionale asociate lor, am conceput un joc interactiv in care elevii trebuiau sa se foloseasca de un desfasurator cronologic pe care sa lipeasca diferite cartonase continand arhitecturi emblematice omenirii din Neolitic pana in prezent. Pe langa scopul pe care-l are in joc, desfasuratorul a fost gandit si ca un instrument pe care copiii sa il foloseasca la orele de istorie.

In a doua parte a prezentarii am incercat sa-i fac pe cei mici sa inteleaga mai bine volumetria si constructia ei dintr-o imagine plana. Cum? Prin machete. Decupand forme plane, indoindu-le si lipindu-le, au reusit sa ridice doua arhitecturi celebre din istoria omenirii: Piramida Kukulkan (Iucatan-MEXIC) si Turnul Eiffel (Paris-FRANTA).

Copiii au fost extrem de atenti si pasionati in legatura cu scurta prezentare pe care am avut-o impreuna si mi-a facut o deosebita placere sa lucrez cu ei. Singurul lucru care a dezamagit a fost despartirea.