Kituno tanulok

Egyéb

Egy Kaufland altal iskolaknak kezdemenyezet projekt kereten belul meghivtak a mult penteken a szentmiklosi “Nyiro Jozsef” Altalanos Iskolaba, eloadast tartani a 6 es a 8-ik osztalyos tanuloknak az epiteszetrol.

Tudataban annak, hogy a gyerekeket nehez elkapraztatni, ugy gondoltam, hogy direkt modon vonom be oket az eloadasba, kulonbozo feladatokkal.

Egy rovid elmeleti bevezeto utan a muveszetekbe, a tervezesbe es ezekhez kapcsolodo teruletekre, egy interaktiv jatekkal folytattuk. A gyerekek egy idovonalat hasznalva kulonbozo epitmenyek fotoit helyeztek el idorendi sorrendbe a ko korszaktol napjainkig. Ezt az idovonalat tortenelem orak alatt is tudjak hasznalni, ezert is nagyon hasznos.

A bemutato masodik reszeben megpobaltam megertetni jobban veluk a tervezest. Hogyan? Makett segitsegevel. Kivagtak, turogettek es ragasztottak. Sikerult ket hires epulet pontos masat elkesziteniuk: Kukulkan Piramis es az Eiffel torony.

A gyerekek nagyon figyelmesek voltak es nagyon lelkesek. Nagy oromomre szollgalt veluk dolgozni. Az egyetlen rossz dolog a toluk valo elvalas volt.